Een opdracht aanmaken

1. Log als docent in bij Canvas.
  2. Selecteer aan de zijkant van een pagina in Canvas het tabblad Cursussen.
  3. Selecteer de cursus waarin u uw opdracht wilt aanmaken.

Als de cursus niet wordt weergegeven in de lijst Mijn cursussen, selecteer dan Alle cursussen en voeg de cursus via de selectievakjes toe aan de lijst.

4. Selecteer Opdrachten aan de linkerkant.
  5. Selecteer de knop + Opdracht.
  6. Voer een naam voor de opdracht in het tekstvak in en pas de volgende instellingen van de opdracht aan:

• Groepsopdracht

• Peer reviews

• Gestandaardiseerde beoordeling

• Punten

• Opdrachtgroep

• Cijfer weergeven als

Studenten kunnen nu groepswerk inzenden bij de Canvas Plagiarism Framework; elke student in een groep ontvangt een individuele Similarity Score.

7. Als u de Canvas Plagiarism Framework wilt toevoegen, wijzig dan in het vervolgkeuzemenu het type inzending van de opdracht naar Online.
  8. Schakel onder Opties voor onlinevermelding het selectievakje Bestanduploads of Tekstvermelding in.
  9. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Plagiaatbeoordeling de naam van de integratie.

De integratienaam wordt door de beheerder gekozen tijdens de eerste configuratie van Turnitin met Canvas. In de afbeelding hierboven is de gekozen naam 'Turnitin Beta'. Als u niet zeker weet welke optie u moet kiezen, neem dan contact op met de beheerder van Canvas.

10. Pas de volgende Turnitin-plagiaat-instellingen aan:
  11. Onmiddellijk: Het similariteitsrapport wordt gegenereerd zodra een bestand is geüpload.

12. Onmiddellijk en regenereren op de vervaldatum: Na het uploaden van een bestand wordt er een similariteitsrapport gegenereerd dat wij op de vervaldatum regenereren. Dit is nuttig om collusies binnen een groep te zoeken.

Vervaldatum: Bestanden krijgen pas een similariteitsrapport op de vervaldatum van de toewijzing. Alle bestanden zullen met elkaar worden gecontroleerd op collusie.

13. (optioneel) Selecteer in het menu Toewijzen aan het vak Toewijzen aan om een vervolgkeuzemenu weer te geven.
  14. (optioneel) Selecteer de cursus waaraan u de opdracht wilt toewijzen. Dit zorgt ervoor dat uw opdracht alleen beschikbaar is voor de studenten die deze specifieke cursus volgen.
  15. Wijzig de data voor de opdracht.
  16. Selecteer Opslaan en publiceren om deze opdracht te publiceren. Selecteer Opslaan om de opdracht op te slaan.

Aangezien Canvas Turnitin mogelijk niet onmiddellijk op de hoogte stelt dat er een opdracht is aangemaakt, adviseren we u na aanmaken van de opdracht 90 seconden te wachten voordat u de eerste inzending daarvoor aanmaakt. Dat stelt Canvas in de gelegenheid ons te laten weten dat de opdracht is aangemaakt.

Als het probleem van het niet genereren van een Similarity Report blijft bestaan, kunt u vanuit SpeedGrader Opnieuw indienen selecteren. Dat zorgt er vervolgens voor dat het Similarity Report wordt gegenereerd.