Turnitin gebruiken met Moodle

Uw Turnitin-licentie is ontworpen om uw instelling in staat te stellen controle te krijgen over plagiaat. U heeft toegang tot een intuïtief overeenkomstenrapport met tekstovereenkomsten en een indicatieve overeenkomstscore. Dankzij de naadloze integratie met Moodle kan uw Turnitin-licentie eenvoudig worden opgenomen in de academische integriteitstrategie van uw instelling.

Stap 1 - Instellen in Turnitin

Een API-scope en -sleutel aanmaken

Maak een apart bereik en sleutel voor elke integratie die u creëert. Als u verschillende omgevingen in uw organisatie heeft, zoals een ontwikkelings- of sandbox-omgeving, maakt u voor elk een API-sleutel aan. Geef elk bereik een unieke naam om hem later gemakkelijk te kunnen identificeren, bijvoorbeeld 'Universiteit van Turnitin Sandbox'.

1. Selecteer in het beheerdergedeelte het tabblad Integraties. Hier vindt u alle huidige integraties die actief zijn op het account.
  2. Om een nieuwe integratie in te stellen selecteert u rechtsboven de knop API-scope genereren.

3. Geef uw integratie een naam en selecteer Volgende.

4. Geef uw API-sleutel een naam en selecteer Aanmaken en bekijken. Er zal een ander venster verschijnen ter bevestiging van de aanmaak van uw sleutel.

Uw API-sleutel wordt gepresenteerd in de vorm van een 'Geheim'. Deze reeks alfanumerieke tekens is uniek voor uw instelling. Dit 'Geheim' heeft u nodig om uw integratie in uw LMS af te ronden. U zult niet meer in staat zijn om toegang te krijgen tot uw 'Geheim', dus schrijf deze nu op.

Bestaande instellingen beheren

U kunt voor uw scope meerdere sleutels aanmaken. Om meer sleutels aan te maken, selecteert u Nieuwe sleutel aanmaken rechts van uw scope.

Zodra uw scope een sleutel of sleutels heeft, kunt u deze bekijken door de pijl links van uw scope te selecteren.

U kunt de status van uw sleutel wijzigen met behulp van de schakelaar.

Als u de status van uw sleutel op 'Uit' zet, dan kunt u met deze sleutel geen integratie meer instellen. Bestaande integraties die gebruikmaken van deze sleutel zullen niet meer werken zolang deze sleutel uitgeschakeld blijft.

Selecteer de prullenbak om een sleutel permanent te verwijderen.

Als u uw sleutel eenmaal hebt verwijderd, kunt u deze niet meer herstellen. Eventuele integraties die u met deze sleutel hebt ingesteld, werken niet meer.

Stap 2 - De plugin downloaden

De Turnitin Integrity plugin is rechtstreeks verkrijgbaar vanuit de Moodle-plugindirectory en wordt op dezelfde manier geïnstalleerd als andere Moodle-plugins.

Als de plugin uit uw LMS wordt verwijderd, hebt u geen toegang meer tot oude inzendingen of rapporten.

Deel 1 - Downloaden

De plugin kan rechtstreeks worden gedownload vanuit de Moodle-plugindirectory. Houd onze pagina met releasenotificaties in de gaten om op de hoogte te blijven van de nieuwste updates. Elke Moodle-versie is duidelijk gemarkeerd, updates van beheertools zijn relevant voor alle beheerders die ook gebruiker zijn.

Meest recente releasedatum van de plugin: 2023-06-29 - v2023062901

Deel 2 - De plugin in Moodle installeren

Installeer de plugin op dezelfde manier als andere plugins in Moodle. Lees de bijbehorende instructies om te zien hoe.

Stap 3 - Een integratie in Moodle configureren

Deze versie van Turnitin werkt alleen met Moodle 3.5 en hoger.

1. Log in bij Moodle als beheerder.
  2. Navigeer naar het zijpaneel Beheer en zoek de optie Plug-ins.

3. Zoek vanuit Plug-ins naar de optie Plagiaat.

4. Selecteer de link naar de Turnitin Integrity-plug-in voor plagiaat.

5. Er zijn verschillende opties op deze pagina, maar om te beginnen moet u de API-URL en API-sleutel toevoegen.

API URL: De API-URL wordt door Turnitin voor uw instelling aangemaakt; deze is voor iedereen anders. Deze heeft de indeling https://[uw instelling].turnitin.com/api

Voor de Universiteit van Turnitin zou deze als volgt luiden: https://universityofturnitin.turnitin.com/api

API-sleutel: Dit is het lange nummer dat u hebt aangemaakt in de vorige stap. Dit is een uniek nummer voor uw integratie, dus zorg ervoor dat u deze niet deelt!

Gebruik de knop Verbinding met Turnitin testen om er zeker van te zijn dat alles werkt.

6. Er staan verschillende extra opties op deze pagina waaruit u kunt kiezen.

Turnitin Integrity voor opdracht inschakelen - Hiermee kunt u Turnitin gebruiken met gewone Moodle-opdrachten

Turnitin Integrity voor forum inschakelen - Hiermee kunt u Turnitin gebruiken voor forumberichten

Turnitin Integrity voor Workshop inschakelen - Hiermee kunt u Turnitin gebruiken met Moodle Workshops

Diagnostische modus inschakelen - Hiermee stelt u een modus in die meer gedetailleerde systeemlogs zal produceren die voor diagnostische doeleinden kunnen worden gebruikt

De identiteit van de student verbergen voor Turnitin - Namen van studenten worden geanonimiseerd in de Turnitin-database

7. U bent helemaal klaar, selecteer de knop Wijzigingen opslaan om uw configuratie op te slaan.

Na de configuratie verschijnt een samenvattingsvak met alle relevante informatie voor uw nieuwe integratie. Dit omvat de zoeklocaties die momenteel door uw instelling worden gebruikt en eventueel ingestelde uitsluitingsopties. U kunt deze gegevens in de volgende stap wijzigen.

Stap 4 - Standaard accountinstellingen wijzigen

1. Log in bij Moodle als beheerder.

2. Navigeer naar het zijpaneel Beheer en zoek de optie Plug-ins.

3. Zoek vanuit Plug-ins naar de optie Plagiaat.

4. Selecteer de link naar de Turnitin Integrity-plug-in voor plagiaat.

5. Selecteer vanuit de Turnitin Integrity-plug-in voor plagiaat het tabblad Standaardinstellingen.

6. Selecteer eerst het selectievakje Turnitin inschakelen.

Dit zijn de standaardinstellingen voor het account. Schakel dit selectievakje in als u wilt dat elke opdracht een overeenkomstenrapport genereert.

7. Er zijn verschillende optionele instellingen die u nu kunt bewerken. Hiermee worden de standaardinstellingen gewijzigd voor alle opdrachten die u aanmaakt.

Toegang voor studenten - Deze instelling bepaalt of studenten de gegenereerde overeenkomstenrapporten kunnen inzien.

Conceptinzendingen verwerken - Conceptinzendingen gebruiken? Met deze instelling kan voor elke conceptinzending een overeenkomstenrapport worden gegenereerd.

Uitsluiten van overeenkomstenrapporten - Hiermee kunt u bibliografieën en citaten automatisch uitsluiten van de overeenkomstenrapporten.

Overeenkomstenrapporten genereren - Met deze optie kan de tijd tussen een upload en het genereren van een overeenkomstenrapport worden bepaald.

Inzending indexeren - Met deze optie worden bestanden automatisch toegevoegd aan de privé-opslag van uw instelling. Hierdoor zijn ze beschikbaar om door andere mensen binnen uw instelling te worden vergeleken in overeenkomstenrapporten.

8. Selecteer weergavemachtigingen die het beste aansluiten bij het privacybeleid van uw instelling. U kunt ervoor kiezen om:

Toe te staan dat docenten binnen uw instelling ingezonden teksten volledig kunnen controleren op interne overeenkomsten

Als er sprake is van een overeenkomst binnen de instelling, dan kunnen docenten de volledige tekst van de inzending automatisch bekijken.

Toe te staan dat docenten binnen uw instelling informatie over een inzending kunnen controleren op interne overeenkomsten

Basisinformatie over het overeenkomende werk wordt verstrekt wanneer er sprake is van een overeenkomst binnen dezelfde instelling.

9. Helemaal klaar? Selecteer de knop Wijzigingen opslaan.