Använda Turnitin med Microsoft Teams

Din Turnitin-licens är utformad för att stärka din organisation och göra det enklare att komma till bukt med plagiering. Du har tillgång till en intuitiv likhetsrapport, som tillhandahåller textmatchningar och en indikativ likhetspoäng. Med en sömlös integration med Microsoft Teams kan din Turnitin-licens enkelt införlivas i din institutions strategi för akademisk integritet.

Steg 1 - Konfigurera i Turnitin

Skapa ett API-omfång och en API-nyckel

Du måste skapa ett separat omfång och nyckel för varje integration du skapar. Om du har olika miljöer i din organisation såsom en utvecklings- eller sandlådemiljö kan du skapa en API-nyckel för var och en av dem. Ge varje omfång ett unikt namn för att enkelt identifiera det vid ett senare tillfälle, dvs ”University of Turnitin Sandbox”.

1. I administratörsområdet väljer du fliken Integrationer. I detta område hittar du alla aktuella integrationer som är aktiva på kontot.
  2. För att konfigurera en ny integration väljer du knappen Generera API-omfång längst upp till höger.

3. Namnge din integration och välj Nästa.

4. Namnge din API-nyckel och välj Skapa och Visa. Ett annat läge kommer att visas som bekräftar att din nyckel har skapats.

Din API-nyckel visas som en "hemlighet". Denna sträng av alfanumeriska tecken är unik för din institution. Du kommer att behöva denna "hemlighet" för att slutföra konfigurationen av din integration i ditt LMS. Du kommer inte att kunna komma åt din "hemlighet" igen, så se till att anteckna den nu.

Hantera befintliga konfigurationer

Du kan skapa flera nycklar för ditt omfång. För att skapa fler nycklar väljer du Skapa ny nyckel till höger om ditt omfång.

När ditt omfång har en eller flera nycklar kan du visa dem genom att välja pilen till vänster om ditt omfång.

Du kan ändra statusen på din nyckel med omkopplaren.

Om du byter status på din nyckel till "Av" kommer du inte längre att kunna konfigurera en integration med nyckeln. Eventuella befintliga integrationer som använder nyckeln kommer inte längre att fungera så länge nyckeln förblir inaktiverad.

Välj papperskorgen för att ta bort nyckeln permanent.

När du har tagit bort din nyckel kan du inte återställa den. Eventuella integrationer som du har konfigurerat med nyckeln kommer inte längre att fungera.

Steg 2 - Konfigurera Turnitin i Microsoft Teams

1. Navigera till ditt Microsoft Teams-administrationscenter och därefter till fliken Tilldelningar.
  2. Leta reda på avsnittet Integrationer.

3. Ändra Turnitin-alternativet till .

4. 4. Du kommer nu att kunna lägga till en Turnitin-API-nyckel och en Turnitin-API-URL.

- Turnitin-API-nyckeln skapades i det föregående steget.

- Turnitin-API-URL: en är den URL som din kontoadministratör skapade med din Turnitin-kontorepresentant. Om du även använder Turnitin genom vår webbplats är detta den länk som du loggar in med.

Denna URL har formatet https://[din institution].turnitin.com.

Till exempel https://theuniversityofturnitin.turnitin.com

Om du inte känner till API-URL:en för din organisation, kontakta din Turnitin-kontorepresentant.

Om du kopierar den här länken direkt från adressfältet i din webbläsare behöver du bara den första delen av URL:en. Du kan bortse från allt efter turnitin.com.

5. Allt klart? Använd knappen Spara för att bekräfta din konfiguration. Lärare i ditt Team kommer nu att kunna använda Turnitin i sina uppgifter. Se till att vidarebefordra vägledningen!

Det kan ta upp till 24 timmar från det att du har klickat på knappen Spara till att du kan börja använda integrationen.