Snabbstartguide för Administratörer

Introduktion Med denna snabbstart kommer du att kunna hjälpa dina instruktörer att komma igång och börja använda Turnitin. Om du redan har mottagit ett e-postmeddelande från Turnitin, välj Kom igång för att börja konfigurera ditt konto.

Steg 1 - Logga In

För att logga in på Turnitin, gå till www.turnitin.com och välj ditt språk i rullgardinsmenyn. Klicka på knappen "Logga in". Ange din e-postadress och ditt användarlösenord och klicka sedan på "Logga in". Tänk på att använda den e-postadress och det lösenord som du angav vid registreringen. Om du har glömt ditt lösenord kan du återställa det genom att klicka på länken "Hämta lösenord" bredvid knappen "Logga in".

Steg 2 - Kontoinformation

När du loggat in kommer du att se namnet på din institution. Ditt konto-ID är numret till vänster om institutionens namn.

Se till att även inkludera länken till vår snabbstart för instruktörer: https://guides.turnitin.com/Translations/Svenska/Snabbstartguide_för_Instruktörer

Steg 3 - Lägga till Instruktörer Manuellt

Du kan även lägga till instruktörer manuellt till ditt konto. För att lägga till en instruktör, klicka på fliken Instruktör på din administratörhemsida. Din instruktörslista visar de instruktörer som är anslutna till ditt konto. Om ingen har anslutits till ditt konto kommer endast ditt namn att visas. För att lägga till en instruktör, klicka på knappen "Lägg till Instruktör". Ange namn och e-postadress till den instruktör som du vill lägga till, och klicka "Lämna in". Instruktören kommer att dyka upp på din instruktörslista.

Steg 4 - Att Lämna in en Uppsats

Om du vill lämna in uppsatser till Turnitin måste du ändra din användartyp till Instruktör. Det kan du göra genom att gå till rullgardinsmenyn för användartyper, och klicka på Instruktör. Denna meny hittar du högst upp på varje sida inom ditt konto. Som instruktör har du möjlighet att skapa klasser, lämna in uppsatser och visa Originalitetsrapporter. För att visa de steg som behövs för att fortsätta hänvisar vi dig till vår Snabbstart för Instruktörer. Du kan gå vidare till steg 3 i Snabbstarten eftersom du redan har en profil och inte behöver ansluta dig till ditt eget konto.