Cookie-meddelande

Senast uppdaterad 31 mars 2023.

Detta cookie-meddelande beskriver hur Turnitin använder sig av cookies och liknande tekniker för att samla in och lagra information när du besöker våra webbplatser (kollektivt "Webbplatserna") samt dina valmöjligheter när det gäller dessa cookies. Ytterligare information om vår databearbetning finns i vår sekretesspolicy.

Om cookies:

En cookie är en liten datafil som skickas från en webbplats och lagras i webbläsaren på din dator eller enhet. Cookies gör att vi kan känna igen din webbläsare när du kommer tillbaka till Turnitin för att kunna leverera vissa funktioner till dig samt för att bättre förstå hur du interagerar med Turnitin.

Därför använder vi cookies:

Vi använder cookies för en rad olika syften, inklusive för att hjälpa oss administrera webbplatserna, komma ihåg dina inställningar samt diagnosticera tekniska problem. Vi använder även cookies för att hjälpa oss bättre förstå vår användarbas, anpassa vårt innehåll samt för att förstå aggregerade trender om hur våra webbplatser används och hjälpa oss att förbättra dem.

Typer av cookies och vår juridiska grund för att placera cookies:

Vi kan komma att placera både sessionscookies och beständiga cookies på din enhet. Skillnaden mellan en sessionscookie och en beständig cookies handlar om den mängd tid som cookien varar. Sessionscookies är cookies som vanligtvis varar så länge du använder webbläsaren, eller din webbläsarsession. Bestående cookies kvarstår efter att du stänger webbläsaren i enlighet med olika faktorer såsom webbläsarens konfiguration och livslängden för den specifika cookien.

Våra webbplatser placerar cookies från första part på din webbläsare och vi tillåter även tredje part att placera cookies på din enhet. Skillnaden mellan en cookie från första part och en cookie från tredje part relaterar till den kontroll som parten som levererar cookien har. En cookie från första part är en cookie som sätts av den webbplats eller domän som du besöker. En cookie från tredje part sätts av en annan domän än den du besöker och som drivs av ett annat bolag (inte av oss). Även om vi kan tillåta tredje parter att får tillgång till webbplatsen för att placera dessa cookies på användares enheter så har vi inte kontroll över den information som cookien levererar och vi har inte heller åtkomst till dessa data. Den informationen kontrolleras i sin helhet av den tredje parten och underställs deras sekretessmeddelande.

Cookies kategoriseras vidare enligt följande:

• Nödvändiga cookies: nödvändiga cookies är de som krävs för att bläddra på våra webbplatser och använda vissa webbplatsfunktioner. Om du inaktiverar nödvändiga cookies så kommer webbplatsens funktioner att påverkas.

• Funktionella cookies: funktionella cookies gör att vi kan lagra de val och inställningar som du gör (till exempel dina lands- och kontopreferenser). Om du inaktiverar dessa cookies kan webbplatsens funktioner påverkas.

• Analyscookies: analyscookies gör att vi kan samla in information om hur våra webbplatser används samt hur vår användarbas ser ut. Det inkluderar om en användare har besökt webbplatserna tidigare, den övergripande webbplatsanvändningen samt vilka områden den användaren föredrar på webbplatserna. De gör att vi kan förbättra webbplatsernas prestanda samt din upplevelse.

Kontakta Oss

Kontakta oss om du vill ha ytterligare information om vår användning av cookies och liknande tekniker:

2101 Webster Street, Suite 1900

Oakland, California 94612

legal@turnitin.com

Vårt dataskyddsombud kan nås på DPO@turnitin.com.