Een individuele bron uitsluiten

Soms kan het zijn dat u merkt dat er onbedoeld een bron in het Similariteitsrapport is opgenomen, of dat er een bron is waarvan u denkt dat die toelaatbaar is, en dat u niet wilt dat deze bijdraagt aan de totale similariteitsscore.

1. Selecteer Mijn bestanden in de zijbalk.
  2. Zoek het bestand met het document dat u wilt bekijken en selecteer de titel.

3. Kies een bronweergave in de zijbalk met bronnen.

Bronnenoverzicht: Een lijst met de topbronnen in het document

Alle bronnen: Een lijst met alle bronnen in het document die overeenkomen.

Als een van deze weergaven wordt uitgesloten, wordt deze ook uitgesloten van de andere weergave

4. Selecteer de bron die u wilt uitsluiten. De bron wordt uitgevouwen om u een fragment van de bijbehorende tekst te tonen.

5. Scrol naar de onderkant van de brontekst en selecteer de knop Bron uitsluiten.

Het uitsluiten van een subdomein verwijdert alleen de overeenkomst uit dat domeinniveau. Als er meerdere overeenkomsten uit verschillende delen van één domein zijn, dan worden ze verschillend behandeld.

Bijvoorbeeld: help.turnitin.com zou een andere bron zijn dan example.turnitin.com

6. U bent klaar! De similariteitsscore wordt bijgewerkt om de uitsluiting die u zojuist hebt gemaakt weer te geven.
    Foutje gemaakt? Leer hoe u een bron opnieuw kunt opnemen.