Een opdracht aanmaken

Aan de slag

Kies uw Learning Management System (LMS) in de tabbladen hieronder om te zien hoe u kunt beginnen met het instellen van de Turnitin-LTI-opdracht in uw LMS.

Ga vervolgens verder naar de onderstaande secties om de creatie van uw opdracht te voltooien in de LTI-tool.

1. Log in bij Blackboard.
  2. Selecteer Cursussen in het zijpaneel. Uw cursussen worden in het midden van het scherm weergegeven.
  3. Selecteer uit uw lijst met cursussen degene waarvoor u een opdracht wilt maken.
  4. Wanneer de startpagina van de cursus wordt geopend, klikt u op Inhoud in de linkerzijbalk.
  5. Klik nu op Inhoud opbouwen in de koptekst. Er wordt een lijst met opties geopend.
  6. Selecteer uw Turnitin-LTI-tool in de lijst met opties. De LTI-tool begint te laden, van zodra u dit doet.
  7. Zodra de LTI-tool is geladen, ziet u de sectie Algemene instellingen voor de opdracht die u maakt.
  8. Ga verder naar de onderstaande secties om te zien hoe u de opdracht kunt voltooien.
  1. Log in bij D2L (Brightspace).
  2. Open de cursus waar u de opdracht wilt maken.
  3. Open het tabblad Inhoud.
  4. Kies een bestaande module of klik op Een module toevoegenen voer een naam in.
  5. Zodra u de module hebt gekozen of toegevoegd, klikt u op Bestaande activiteiten toevoegen. Er verschijnt een menu.
  6. Selecteer in het menu de naam van de externe plug-in die uw beheerder aan het Turnitin-LTI-tool heeft gegeven. De LTI-tool begint te laden, van zodra u dit doet.
  7. Zodra de LTI-tool is geladen, ziet u de sectie Algemene instellingen voor de opdracht die u maakt.
  8. Ga verder naar de onderstaande secties om te zien hoe u de opdracht kunt voltooien.

Maak u geen zorgen als u bij het openen van de LTI-tool geen studenten in uw postvak ziet! Vanwege de manier waarop D2L met LTI-tools omgaat, worden studenten pas in uw LTI-opdrachtenpostvak weergegeven als ze werk voor de opdracht hebben ingezonden.

Uw algemene instellingen maken

Na het voltooien van de eerste opdrachtinstellingen in uw LMS (zie de sectie Aan de slag hierboven), wordt de LTI-tool gestart die u naar de sectie Algemene instellingen brengt van de opdracht die u maakt.

1. Typ eerst in Algemene instellingen de Naam van de opdracht die studenten moeten zien.
  2. (Optioneel) Vervolgens kunt u in het vakje Instructies alle richtlijnen invoeren voor de studenten om hen te helpen hun inzendingen te maken (limiet van 2000 tekens).
  3. Kies onder Startdatum de datum en tijd van wanneer u wilt dat studenten het werk kunnen indienen. Studenten kunnen pas inzenden als de startdatum en –tijd zijn verstreken.
  4. Kies vervolgens onder Inleverdatum de datum en tijd waarop studenten hun werk moeten hebben ingeleverd.
  5. Klik zodra u de Algemene instellingen hebt bijgewerkt op de knop Opdracht aanmaken. Dit gebeurt er nadat u op die knop hebt geklikt:
    • De opdracht die u net hebt aangemaakt en de Algemene instellingen die u net hebt gekozen, worden opgeslagen.
    • Studenten en instructeurs die al aan de cursus zijn toegevoegd, kunnen de opdracht zien (maar studenten kunnen er pas een inzending uploaden vanaf de startdatum).
    • U wordt uit het paneel Algemene instellingen gehaald en komt terecht in de lijst met opdrachten of modules voor deze cursus met de opdracht die u zojuist hebt aangemaakt.
  6. Nu is het tijd om uw gelijkenisinstellingen in te stellen. Zie de volgende sectie in deze handleiding hoe dat te doen.

Gelijkenisinstellingen kiezen

n het geval u het hebt gemist in de sectie Algemene instellingen maken hierboven: om uw gelijkenisinstellingen te kiezen, moet u eerst uw Algemene instellingen opslaan, waardoor u uit de opdrachtinstellingen wordt gehaald en terug in de lijst van opdrachten- of modules voor de cursus terecht komt.

1. Klik in de lijst van opdrachten of modules op de opdracht die u zojuist hebt gemaakt. Dit brengt u terug naar de LTI-tool en naar de inbox voor die opdracht.

2. Selecteer in de opdrachteninbox het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek. Hiermee gaat u terug naar het tabblad Algemene instellingen van uw opdrachtinstellingen.
  3. Selecteer Gelijkenisinstellingen op de zijbalk van de instellingen. Hiermee gaat u naar het tabblad Gelijkenisinstellingen van de opdrachtinstellingen.

4. Voor de schakelinstelling Ingezonden werk indexeren kunt u de schakeling al dan niet verplaatsen en deze instelling wijzigen op basis van wat de beheerder heeft gekozen..

Als de schakeling beweegbaar is...

Als de schakeling niet beweegbaar is...

1. Laat deze op AAN staan om inzendingen voor deze opdracht toe te voegen aan de opslaglocatie(s) voor ingezonden werk waarvoor uw instelling een gelijkeniscontrole uitvoert.

OR

2. Schakel deze UIT als u inzendingen niet aan de online opslag wilt toevoegen

U kunt deze instelling niet kiezen of wijzigen. De beheerder stelt in of alle inzendingen worden toegevoegd aan de online opslaglocatie(s) voor ingezonden werk waarvoor uw instelling een similarity-controle uitvoert.

5. Schakel onder Doorzochte opslaglocaties opnemen het vakje naast elke opslaglocatie in of wijzig dit als u wilt dat Turnitin een gelijkeniscontrole uitvoert. Turnitin vergelijkt de inzendingen die voor deze opdracht zijn ingezonden met elke paper, artikel, website etc. uit de door u geselecteerde online opslag.
  6. Selecteer vervolgens onder Uitsluiten van gelijkenisrapporten het vakje naast de delen van een inzending die Turnitin bij het uitvoeren van een gelijkeniscontrole moet negeren. Turnitin zal deze aspecten tijdens de similarity-controle bij alle inzendingen voor deze opdracht overslaan. Het wordt aanbevolen om Turnitin de Bibliografieën en Citaten in inzendingen te laten negeren, terwijl naar gelijkenissen wordt gezocht. Pagina's van bibliografieën en geciteerde tekst zien er vaak hetzelfde uit in inzendingen die over vergelijkbare onderwerpen gaan.

7. Bepaal onder Gelijkenisscor weergeven aan studenten wanneer u wilt dat studenten hun gelijkenisscore kunnen zien en toegang hebben tot hun gelijkenisrapport voor deze opdracht.
    • Als u de optie Onmiddellijk selecteert, krijgen studenten toegang tot hun rapport zodra het is gegenereerd.

• Als u Inleverdatum selecteert, kunnen studenten hun rapport pas nadat de Inleverdatum van opdracht is verstreken openen.
    • Als u Nooit selecteert, kunt u rapporten van studenten zien, maar studenten zelf niet.
  8. Selecteer Instellingen opslaan als u tevreden bent met de gekozen instellingen.