Turnitins LTI-integratie gebruiken

Uw Turnitin-licentie is ontworpen om uw instelling in staat te stellen controle te krijgen over plagiaat. U heeft toegang tot een intuïtief overeenkomstenrapport met tekstovereenkomsten en een indicatieve overeenkomstscore. Met behulp van onze LTI-integratie kan uw Turnitin-licentie eenvoudig worden opgenomen in de academische integriteitstrategie van uw instelling.

Wij ondersteunen de meest recente versie van Chrome, Firefox, Safari en Microsoft Edge, en de versie daarvoor.

Instellen in Turnitin

Om uw LTI-integratie in te stellen, moet u uw sleutel en geheim genereren. Als uw LMS andere termen gebruikt dan 'sleutel' en 'geheim' voor LTI-configuraties, raadpleeg dan de onderstaande tabel voor equivalente termen. Bekijk vervolgens de snelle stappen voor het genereren van uw sleutels en geheimen.

Turnitin terms Blackboard terms Brightspace (D2L) terms Canvas terms Moodle terms Sakai terms Schoology terms
Key Tool Provider Key Account ID Consumer Key Consumer Key Remote Tool Key Consumer Key
Secret Tool Provider Secret Shared Key Shared Secret Consumer Key Remote Tool Secret Shared Secret

1. Selecteer in het beheerdergedeelte het tabblad Integraties. Hier vindt u alle huidige integraties die actief zijn op het account.
  2. Selecteer op de pagina Integraties rechtsboven de knop LTI-scope genereren. Het venster Nieuwe LTI-scope genereren verschijnt.

3. Typ in het venster de naam die u wilt gebruiken om de SimCheck LTI-tool te identificeren op de pagina Integriteitsbeheerinstellingen. Klik dan op Volgende. Het venster API-sleutel aanmaken verschijnt.

Houd er rekening mee dat de LTI-scope en de sleutelnamen die u kiest in stap 4 en 5 alleen op uw pagina Integriteitsbeheerinstellingen zullen verschijnen, dus als u dat wilt, kunt u verschillende namen gebruiken om de SimCheck LTI-tool in uw LMS te identificeren.

4. Typ in het venster API-sleutel aanmaken de naam die u wilt gebruiken om uw SimCheck LTI-tool te identificeren op de pagina Integriteitsbeheerinstellingen. Klik vervolgens op Aanmaken en Bekijken. Er zal een ander venster verschijnen met uw nieuwe sleutel en geheim.

Voor uw veiligheid wordt het geheim slechts één keer getoond. Zorg ervoor dat u uw geheim kopieert en op een veilige locatie en bewaart!

5. Log nu in op uw LMS met uw nieuwe sleutel en geheim om de configuratie van uw SimCheck LTI-tool af te ronden.

Bestaande instellingen beheren

U kunt voor uw scope meerdere sleutels aanmaken. Om meer sleutels aan te maken, selecteert u Nieuwe sleutel aanmaken rechts van uw scope.

Zodra uw scope een sleutel of sleutels heeft, kunt u deze bekijken door de pijl links van uw scope te selecteren.

U kunt de status van uw sleutel wijzigen met behulp van de schakelaar.

Als u de status van uw sleutel op 'Uit' zet, dan kunt u met deze sleutel geen integratie meer instellen. Bestaande integraties die gebruikmaken van deze sleutel zullen niet meer werken zolang deze sleutel uitgeschakeld blijft.

Selecteer de prullenbak om een sleutel permanent te verwijderen.

Als u uw sleutel eenmaal hebt verwijderd, kunt u deze niet meer herstellen. Eventuele integraties die u met deze sleutel hebt ingesteld, werken niet meer.

Instellen in (D2L) Brightspace

1. Log in bij (D2L) Brightspace als beheerder.

2. Klik op het versnellingspictogram om naar uw Beheerderstools te gaan.

3. Selecteer Externe plug-ins in uw Beheerderstools. Dit brengt u naar de pagina Externe plug-ins beheren.

4. Op de pagina Externe plug-ins beheren klikt u op de knop Nieuwe externe plug-in. Dit brengt u naar een pagina Nieuwe externe plug-in aanmaken.

5. Selecteer op de pagina Nieuwe externe plug-in aanmaken 'Quicklink (CIM)' in het vervolgkeuzemenu Type plug-in.

6. Typ in het veld Naam de naam voor deze tool die u aan de gebruikers wilt tonen.

7. Voer vervolgens in de sectie Startpunt de volgende URL in: https://{uw-tenant}.turnitin.com/lti/launch/inbox

Zorg ervoor dat u de tekst tussen haakjes vervangt door de tenant van uw instelling. Zie de tip hieronder als u niet zeker weet wat uw tenant is.

In de aangepaste URL die uw instelling gebruikt om in te loggen op Turnitin, is uw tenant de tekst die na de 'https://' en voor '.turnitin.com' staat. Is uw URL bijvoorbeeld https://southwestern-place-university.turnitin.com, dan is uw tenant southwestern-place-university. Dan zou uw startpunt-URL https://southwestern-place-university.turnitin.com/lti/launch/inbox zijn.

8. In de velden LTI-sleutel en LTI-geheim voert u de sleutel en het geheim in die u in Turnitin hebt aangemaakt.

9. Voor de OAuth Signature-methode selecteert u 'HMAC-SHA1' in het vervolgkeuzemenu.

10. (OPTIONEEL) Daaronder kunt u desgewenst beschrijvingen en/of pictogrammen voor de tool toevoegen.

11. Zorg ervoor dat u onder Toegankelijk maken voor: het vakje/de vakjes naast alle relevante Org-units selecteert of klik op de knop Org-units toevoegen om er meer toe te voegen.

12. Wanneer u tevreden bent met al uw selecties, klikt u op Opslaan.

13. Uw LTI-tool is toegevoegd als een externe plug-in-quicklink. Ga nu verder met het volgende deel van deze handleiding om de tool in te stellen als een activiteit die docenten of andere beheerders kunnen gebruiken bij het maken van opdrachten.

De LTI-tool als activiteit toevoegen

Zorg ervoor dat u alle bovenstaande stappen hebt doorlopen om de LTI-tool aan uw LMS toe te voegen voordat u met de onderstaande stappen begint.

1. Klik op het versnellingspictogram om naar uw Beheerderstools te gaan.

2. Klik in uw Beheerderstools op Externe leerhulpmiddelen. Dit brengt u naar een tabel met links naar externe tools binnen uw instelling.

3. Selecteer boven de lijst Toolaanbieders beheren. Hiermee schakelt u over naar een tabel met aanbieders van tools binnen uw instelling.

4. Zoek de aanbieder van de Turnitin LTI-tool in de linkerkolom. Selecteer de pijl naar beneden ernaast om een vervolgkeuzemenu te onthullen. Selecteer in het vervolgkeuzemenu de optie Toolaanbieder bewerken. Dit brengt u naar de pagina Toolaanbieder bewerken.

5. Op de pagina Toolaanbieder bewerken vinkt u onder Beveiligingsinstellingen de vakjes aan naast 'LTI-gebruikers-ID en LTI-rollenlijst naar toolaanbieder verzenden' en 'Gebruikersnaam naar toolaanbieder verzenden'.

6. Zorg ervoor dat onder Toolaanbieder toegankelijk maken voor: alle relevante Org-units zijn geselecteerd of klik op de knop Org-units toevoegen om er meer toe te voegen.

7. Wanneer u tevreden bent met al uw selecties, klikt u op Opslaan en Sluiten.

8. Dat is alles! Uw Turnitin LTI-tool is nu zichtbaar als een bestaande activiteit voor docenten of beheerders om te gebruiken bij het maken van opdrachten.

Instellen in Blackboard

1. Log in als een Blackboard-beheerder zoals u dat normaal gesproken ook doet.

2. Navigeer naar uw Beheerderspaneel.

3. Selecteer LTI-toolaanbieders in het gedeelte Integraties. Dit brengt u naar de pagina met beschikbare LTI-toolaanbieders.

4. Selecteer Aanbiedersdomein registreren.

5. Gebruik dit onder Aanbiedersdomeinstatus als aanbiedersdomein: https://{uw-tenant}.turnitin.com

Zorg ervoor dat u de tekst tussen haakjes vervangt door de tenant van uw instelling. Zie de tip hieronder als u niet zeker weet wat uw tenant is.

6. In de aangepaste URL die uw instelling gebruikt om in te loggen op Turnitin, is uw tenant de tekst die na de 'https://' en voor '.turnitin.com' staat. Is uw URL bijvoorbeeld https://southwestern-place-university.turnitin.com, dan is uw tenant southwestern-place-university.

7. Zorg ervoor dat bij de aanbiedersdomeinstatus 'Goedgekeurd' is geselecteerd.
  8. Er zijn geen secundaire hostnamen nodig, dus dat vakje kunt u leeg laten.

9. Selecteer voor de standaardconfiguratie 'Globaal instellen'.

10. Typ vervolgens de sleutel en het geheim die u of een andere beheerder van uw instelling in Turnitin heeft aangemaakt.

11. Vervolgens zijn er geen aangepaste parameters nodig, dus dat vakje kunt u leeg laten.

12. Voor het verzenden van gebruikersgegevens selecteert u 'Gebruikersgegevens verzenden via een willekeurige verbinding'.

13. Vink voor de te verzenden gebruikersvelden alle vakjes aan (rol in de cursus, naam en e-mailadres).

14. Selecteer 'Ja' voor Toegang tot ledenservice toestaan.

15. Selecteer Verzenden. Ta-da! Uw Turnitin LTI-tool is nu toegevoegd.

16. Ga verder naar het volgende deel van deze handleiding om uw LTI-configuratie te voltooien.

Uw LTI-plaatsing beheren

Zorg ervoor dat u alle bovenstaande stappen hebt doorlopen om de Turnitin LTI-tool aan uw LMS toe te voegen voordat u met de onderstaande stappen begint.

1. Als Blackboard-beheerder navigeert u naar uw lijst met beschikbare LTI-toolaanbieders.

• Als u net de stappen hierboven hebt doorlopen, bevindt u zich waarschijnlijk nog steeds op de pagina met beschikbare LTI-toolaanbieders.

• Als u naar ergens anders bent genavigeerd, is dit de manier om terug te keren: Beheerderspaneel > Integraties > LTI-toolaanbieders
  2. Vink op de pagina LTI-toolaanbieders het vakje aan naast de door u aangemaakte Turnitin LTI-tool. Er verschijnt een pijl naar beneden.

3. Klik op de pijl naar beneden om het menu van de tool te zien.

4. Selecteer in het menu van de tool de optie Plaatsing beheren. Dit brengt u naar de pagina Plaatsingen beheren.

5. Klik op deze pagina op de link Plaatsing aanmaken.

6. Typ in het Label-veld de naam in die u wilt dat uw docenten en studenten zien (bijv. Turnitin).

7. Voeg een beschrijving toe voor de tool als u dat wilt.

8. Typ een ingang om de plaatsing te helpen identificeren (bijv. turnitin-Turnitin of turnitin-overeenkomst).

9. Selecteer 'Ja' bij Beschikbaarheid.

10. Selecteer bij Type 'Cursusinhoudtool'. Vink dan de vakjes aan voor 'Ondersteunt deep linking' en 'Maakt beoordelen mogelijk'.

11. Door het selecteren van 'Ondersteunt deep linking' kunnen docenten en cursusmakers de LTI-tool starten en inhoud toevoegen van de toolaanbieder, in plaats van inhoud toe te voegen via de Blackboard-leerinterface. Als de toolaanbieder zo is geconfigureerd dat de docent meerdere stukken inhoud in een enkele import kan selecteren, kan deze tool tijd besparen en de workflow vereenvoudigen.

12. Gebruik voor Informatie over toolaanbieder deze URL: https://{uw-tenant}.turnitin.com/lti/launch/inbox

Zorg ervoor dat u de tekst tussen haakjes vervangt door de tenant van uw instelling. Zie de tip hieronder als u niet zeker weet wat uw tenant is.

In de aangepaste URL die uw instelling gebruikt om in te loggen op Turnitin, is uw tenant de tekst die na de 'https://' en voor '.turnitin.com' staat. Is uw URL bijvoorbeeld https://southwestern-place-university.turnitin.com, dan is uw tenant southwestern-place-university. Dan zou uw toolaanbieder-URL https://southwestern-place-university.turnitin.com/lti/launch/inbox zijn.

13. Uw toolaanbieder-sleutel en toolaanbieder-geheim zouden al moeten zijn ingevuld als u ze hebt toegevoegd toen u de Turnitin LTI-tool toevoegde. Als ze niet zijn ingevuld, kunt u ze nu hier toevoegen.
  14. Er zijn geen aangepaste parameters nodig, dus dat vakje kunt u leeg laten.

15. Klik op de knop Verzenden. Dat is alles! Nu bent u klaar om een cursus te maken voor uw docenten en studenten.