Turnitin gebruiken met Canvas

Uw Turnitin-licentie is ontworpen om uw instelling in staat te stellen controle te krijgen over plagiaat. U heeft toegang tot een intuïtief overeenkomstenrapport met tekstovereenkomsten en een indicatieve overeenkomstscore. Dankzij de naadloze integratie met Canvas kan uw Turnitin-licentie eenvoudig worden opgenomen in de academische integriteitstrategie van uw instelling.

Stap 1 - Turnitin instellen in Canvas

1. Log in op Canvas als beheerder.

2. Selecteer aan de zijkant van een willekeurige pagina in Canvas het tabblad Beheerder.

3. Selecteer het account dat u met Turnitin wilt configureren.

4. From the left-hand navigation, select Settings.
  1. Selecteer het tabblad Apps aan de bovenkant van de pagina Instellingen.

2. Selecteer App-configuraties weergeven.

3. Selecteer de knop + App om het pop-upvenster App toevoegen te openen.

4. Wijzig het configuratietype in Door LTI 2 Registratie-URL.

5. Voer de volgende URL in: https://[uw instelling].turnitin.com/lti/register

6. Selecteer de knop Registratietool starten.

7. Voer het e-mailadres en wachtwoord in dat is gekoppeld aan uw Turnitin-beheerdersaccount.

8. Selecteer Inloggen.

9. Voer een naam in voor de integratie. We raden u aan om iets te kiezen dat u goed onthoudt om het wijzigen van de instellingen later gemakkelijker te maken.

De naam die u kiest is hoe de docenten Turnitin zullen identificeren bij het aanmaken van een opdracht.

1. Selecteer de knop Bevestigen om de configuratie te voltooien.

2. Om Turnitin te kunnen gebruiken, moet u de app inschakelen. Selecteer Inschakelen om door te gaan.

Dat is alles! Als u de app moet uitschakelen, selecteert u het tandwielpictogram, Bewerken en vervolgens Uitschakelen. Als u de app eenmaal hebt ingeschakeld, kunt u een aantal accountbrede instellingen wijzigen om in te stellen tot welke gegevens de docenten binnen uw instelling toegang hebben.

Stap 2 - Accountbrede beheerinstellingen wijzigen

Nadat u uw integratie in eerste instantie hebt ingesteld, zijn er verschillende opties die u kunt configureren om in te stellen tot welke gegevens de docenten binnen uw instelling toegang hebben.

De volgende machtigingen hebben gevolgen voor de manier waarop gegevens binnen uw instelling kunnen worden gedeeld. Deze gegevens vallen onder de exclusieve verantwoordelijkheid van uw instelling, dus houd bij het instellen van deze machtigingen rekening met de vraag of ze volledig in overeenstemming zijn met het beleid van uw instelling ten aanzien van het registreren van gegevens van studenten.

1. Log in op Canvas als beheerder.

2. Selecteer aan de zijkant van een willekeurige pagina in Canvas het tabblad Beheerder.

3. Selecteer het account dat u wilt configureren.

4. Als uw integratie is ingeschakeld voor het account, vindt u een nieuwe insteloptie in het submenu aan de linkerkant van het scherm. U ziet dit als 'Beheerinstellingen [naam van uw integratie]'.

5. Gebruik de selectievakjes om de instellingen aan te passen aan uw instelling.

Sta toe dat docenten binnen uw instelling ingezonden teksten volledig kunnen controleren op interne overeenkomsten

Wanneer er een overeenkomst is in een overeenkomstenrapport, geven we basisinformatie over de overeenkomst om de intellectuele eigendomsrechten van de oorspronkelijke uploader te behouden. Als u een overeenkomst heeft met de uploader, zoals een institutioneel privacybeleid, kunt u deze instelling gebruiken om te bepalen hoeveel van een overeenkomst andere docenten binnen uw instelling kunnen zien.

Door deze instelling in te schakelen wordt de volledige brontekst van het ingezonden bestand getoond, het originele bestand wordt niet verstrekt en er wordt geen verdere persoonlijke informatie over de betreffende student getoond, tenzij die informatie in de hoofdtekst van het bestand is opgenomen.

Voorbeeld

Een student dient een .doc-bestand in bij klas A.

De docent van klas A heeft automatisch toegang tot het volledige overeenkomstenrapport.

Een student in klas B heeft een kopie gemaakt van de student in klas A, met als resultaat een overeenkomst.

Normaal gesproken zou de docent van klas B niet in staat zijn om het originele bestand te bekijken. Door deze instelling in te schakelen wordt de volledige tekst van de inzending getoond.

Deze instelling is alleen van toepassing op overeenkomsten binnen uw instelling. Alle inzendingen die zijn geïndexeerd naar onze wereldwijde database, of eventuele overeenkomsten met de wereldwijde database, zullen niet de volledige tekst van de overeenkomende bron weergeven.

Sta toe dat docenten binnen uw instelling informatie over een inzending kunnen controleren op interne overeenkomsten

Standaard geven we slechts zeer elementaire informatie over een bron weer. Deze instelling geeft meer metadata over een inzending aan docenten binnen uw instelling. Dit omvat de naam van de student, de ID en de titel van de opdracht.

Wijzigingen viewer opslaan

Wanneer u uitsluitingsopties binnen de viewer instelt om het overeenkomstenrapport te verfijnen, zal deze niet automatisch deze verfijnde weergave behouden bij het verlaten ervan. Als u deze optie selecteert, worden alle wijzigingen die u aanbrengt, gehandhaafd en wordt de overeenkomstscore dienovereenkomstig aangepast.

6. Helemaal klaar? Gebruik de knop Instellingen bijwerken om uw wijzigingen op te slaan.