Snelstartgids voor Studenten

Inleiding

Deze Snelstartgids is bedoeld om u aan de slag te helpen met Turnitin en zal u stap voor stap begeleiden bij het indienen van uw eerste paper. Om te beginnen zult u zich eerst moeten registreren bij Turnitin en een gebruikersprofiel moeten aanmaken.

Als u reeds een e-mail heeft ontvangen van Turnitin, gebruikt u de knop 'Creƫer uw wachtwoord' om te beginnen met het instellen van uw account.

Stap 1

Om te registreren en een gebruikersprofiel aan te maken, gaat u naar www.turnitin.com en selecteert u (uw taal) van het dropdownmenu.

Klik op de link 'Account aanmaken' op de homepagina en de pagina 'Een gebruikersprofiel aanmaken' zal geopend worden.

Klik op de link 'Student'. Vul de vereiste informatie in op het nieuwe gebruikersprofielformulier. Om een profiel aan te maken, moet u een klas-ID en een inschrijfwachtwoord hebben. U kunt deze informatie verkrijgen bij uw docent.

Wanneer u uw profiel hebt aangemaakt, klikt u op de knop 'Ik ga Akkoord' om in te loggen bij Turnitin.

Stap 2 - Homepagina voor Studenten

Uw cursus zal verschijnen op uw Homepagina voor studenten. Klik op de naam van uw cursus om uw cursusportfolio te openenen.

Stap 3 - Cursusportfolio

Uw Cursusportfolio toont de opdrachten die uw docent heeft aangemaakt en het werk dat u heeft ingediend voor de cursus.

Stap 4 - Indienen van een paper

Om een paper in te dienen klikt u op de knop 'Indienen' naast de paperopdracht.

De pagina voor het indienen van papers wordt geopend. Voer een titel in voor uw paper. Om een paper te selecteren voor indiening, klikt u op de knop 'bladeren' en zoekt u de paper op uw computer. We accepteren inzendingen in de volgende bestandsformaten:

• MS Word, WordPerfect, RTF, PDF, PostScript, HTML, platte tekst (.txt), ODT

Na het invullen van een titel voor uw paper en het selecteren van een bestand, klikt u op de knop 'Upload' om uw paper te uploaden.

Als uw paper niet in een format is dat we accepteren, kunt u het indienen door middel van knippen en plakken. Om een paper op deze manier in te dienen, selecteert u 'cut & paste upload' uit het pulldown-menu boven aan het formulier.

Kopieer de tekst van uw paper uit een tekstverwerkingsprogramma en plak deze in het tekstveld van het inzendingsformulier. Als u uw paper middels de methode 'knippen en plakken' indient, kunt u de volgende stap overslaan.

Als de opdracht is ingesteld voor het accepteren van elk bestand, kan de student elk bestandstype uploaden voor de opdracht.

Stap 5 - Bevestiging van indienen van een paper

De paper die u geselecteerd hebt voor indiening wordt als preview weergegeven. Ga alle informatie na en controleer of alles correct is. Om de indiening te bevestigen, klikt u op de knop 'Indienen'.

Nadat u uw inzending hebt bevestigd, zal een digitaal ontvangstbewijs worden getoond. Een kopie van het bewijs zal naar u ge-e-maild worden. Om terug te keren naar uw portfolio en uw inzending te bekijken, klikt u op de knop 'Ga naar Portfolio'.

Stap 6 - Bekijken van een Originaliteitsrapport

Om uw Oorspronkelijkheidsrapport te bekijken, klikt u op de link 'Details tonen' rechts van de opdracht. Klik op hetOorspronkelijkheidsrapport-icoon. Let op: een in grijs weergegeven rapport-icoon geeft aan dat het rapport nog niet is gegenereerd.

Wacht enkele ogenblikken en klik op de knop 'verversen' in uw browser.

Bij de standaardinstelling kunnen studenten hun eigen Originaliteitsrapporten niet zien. Als u de tekst 'Niet beschikbaar' ziet in plaats van het icoon Originaliteitsrapport in uw portfolio, dan heeft uw docent de mogelijkheid voor studenten om het Originaliteitsrapport te bekijken voor deze opdracht uitgeschakeld. Als u in dat geval uw rapport wilt inzien, neem dan contact op met uw docent.