Ohjaajan Pika-aloitusopas

Johdanto

Tämän Ohjaajan Pika-aloitusoppaan avulla pääset aloittamaan Turnitinin käytön. Aloittaaksesi, sinun tulee ensin rekisteröityä Turnitiniin ja luoda käyttäjäprofiili.

Vaihe 1 – Luokan Lisääminen

Tervetuloa Ohjaajan Kotisivulle. Siirry seuraavaan vaiheeseen, mikäli et tällä kertaa halua luoda uutta luokkaa.

Uuden luokan lisäämistä varten, näpäytä "Lisää Luokka"-nappia.

Syötä "Luo Uusi Luokka"-sivulle uuden luokan nimi ja rekisteröitymisavain.

Luokan rekisteröityimisavain on avain, jota oppilaasi käyttävät ilmoittautuakseen luokallesi. Valitse helposti muistettava ja pelkästään pieniä kirjaimia sisältävä avain.

Päättymispäivämäärä on päivämäärä, jolloin luokkasi päättyy. Päättymisen jälkeen, opiskelijat eivät enää voi palauttaa töitään tai ilmoittautua luokkaan. Luokkien oletusmääräinen kestoaika on 6 kuukautta. Päättymispäivämäärä on muutettavissa, jos haluat luokkasi kestävän oletusaikaa lyhyemmän tai pidemmän ajan.

Näpäyttämällä "Lisää", lisäät luokan kotisivullesi.

Vaihe 2 – Luokkatiedot

Uusi luokka tulee nyt näkymään käyttäjätilisi luokkaluettelossa. Luokan nimen vasemmalla puolella oleva luku on luokan tunnus. Tätä tunnusta ja luokan ilmoittautumisavain käyttämällä, opiskelijat ilmoittautuvat luokallesi. Luokan ilmoittautumisavain saat näkyviin milloin vain, näpäyttämällä luokan nimen oikealla puolella olevaa muokkauskuvaketta.

Tässä on kaikki tieto, minkä opiskelijat tarvitsevat aloittaakseen Turnitinin käytön.

Luokan kotisivu avautuu näpäyttämällä luokan nimeä.

Vaihe 3 – Uuden Tehtävän Luominen

Siirry seuraavaan vaiheeseen, mikäli et tällä kerralla halua luoda uutta tehtävää.

Uusi tehtävä luodaan näpäyttämällä luokkasi kotisivulla olevaa "Uusi Tehtävä"-nappia.

Oletusarvoinen tehtävän palautusvaihtoehto on Salli vain tiedostotyypit, joiden alkuperäisyyden Turnitin voi tarkistaa. Muiden kuin kirjallisten tehtävien osalta ohjaaja voi kuitenkin valita Salli kaikki tiedostotyypit -vaihtoehdon. Jos Salli kaikki tiedostotyypit -vaihtoehto on valittu, ohjaaja voi antaa palautetuista tiedostoista palautetta ja ladata niitä. Turnitin ei kuitenkaan mahdollisesti voi luoda alkuperäisyysraportteja tai näyttää lähetettyä tiedostoa tiedoston katseluohjelmassa.

Alkuperäisyysraportin voi luoda seuraaville tiedostotyypeille:

Microsoft Word, PowerPoint, WordPerfect, PostScript, PDF, HTML, RTF, OpenOffice (ODT), Hangul (HWP), Google Docs (palautettu käyttämällä Google Drive -palautusvaihtoehtoa) ja tekstitiedostot.

Syötä tehtävän otsikko , ja valitse tehtävälle aloitus- ja lopetuspäivämäärät. Opiskelijat voivat palauttaa töitään tehtävän aloituspäivän alusta päättymispäivän loppuun. Näpäyttämällä "Lisää", lisäät tehtävän luokkasi kotisivulle.

Vaihe 4 – Ohjaajan Palauttama Työ

Jos haluat palauttaa työt itse, avaa palautettujen töiden lokero näpäyttämällä tehtävän oikealla puolella olevaa "Katsele"-linkkiä, ja näpäytä sen jälkeen "Palauta Työ"-nappia.

Syötä palautussivulle työn otsikko, ja valitse ilmoittautuneiden opiskelijoiden nimivalikosta kirjoittajan nimi.

Valitse palautettava työ näpäyttämällä selausnappia ja paikantamalla työ koneeltasi.

Jos tehtävässä voi palauttaa tiedoston vain muodossa, jolle voidaan luoda alkuperäisyysraportti, tuemme seuraavia muotoja:

Microsoft Word, PowerPoint, WordPerfect, PostScript, PDF, HTML, RTF, OpenOffice (ODT), Hangul (HWP), Google Docs (palautettu käyttämällä Google Drive -palautusvaihtoehtoa) ja tekstitiedostot.

Kun olet valmis, siirrä työ palvelimelle näpäyttämällä "Siirrä"-nappia.

Vaihe 5 – Työn Palautuksen Vahvistus

Tällä sivulla voit esikatsella palautettavaa työtä. Tarkista kaikki tiedot ja varmista, että ne ovat oikein. Vahvistat palautuksen näpäyttämällä "Palauta"-nappia.

Vaihe 6 – Palautettujen Töiden Lokeron Avaaminen

Kun olet palauttanut työn, aloittaa järjestelmämme sen käsittelyn ja Alkuperäisyysraportti kehittyy parissa minuutissa.

Voit katsella raporttia näpäyttämällä palautuksen vahvistussivulla olevaa "Palautetut Työt"-nappia. Palautettujen tehtävien lokerosiavautuu.

Huomaa, että voit myös luokkasi kotisivulta avata palautettujen tehtävien lokeron, näpäyttämällä "Katsele"-linkkiä, joka on tehtävän vieressä olevassa Toiminnot-sarakkeessa.

Vaihe 7 – Alkuperäisyysraporttien Katselu

Palautettujen Tehtävien Lokerossa näet työt Alkuperäisyysraporttien kera. Näpäytä raportti-kuvaketta avaaksesi vastikään palautetun työn Alkuperäisyysraportti. Huomaa: Harmaa kuvake viittaa siihen, että raporttia ei vielä ole kehitetty. Odota ensin hetki ja päivitä sitten selain.

Alkuperäisyysraportti avautuu uuteen ikkunaan, jota kutsutaan Dokumenttikatselimeksi. Dokumenttikatselin sallii ohjaajien käsitellä jokaista Turnitin-tuotetta yhdessä paikassa ja nähdä kaikki tuotteet samanaikaisesti kerroksina.

Kaikki palautetun työn kanssa yhteensopivat huippulähteet näkyvät työn sisällön oikealla puolella olevassa sivupalkissa. Huippulähteet ovat lähteitä, joissa on suurin yhteensopivuus (eniten yhteensopivia sanoja, ei muunnoksia) dokumenttitekstin kanssa.

Kun haluat katsella huippulähteen alilähteitä, osoita lähdettä hiirellä ja näpäytä nuoli-kuvaketta. Päällekkäiset lähteet on lueteltu huippulähteen alla.

Sulje määrätty lähde pois Pilkotut Vastineet-luettelosta näpäyttämällä lähdeluettelon alareunassa olevaa "Valitse Pois Suljettavat Lähteet"-nappia.

Valitse lähteiden vieressä olevista ruuduista ne, jotka haluat sulkea pois.

Kun olet valinnut poissuljettavat lähteet, näpäytä Pilkotut Vastineet luettelon alareunassa olevaa "Sulje Pois (#)"-nappia. Jos lähteiden pois sulkeminen muuttaa Yhtäläisyysindeksiä, lasketaan indeksi uudelleen ja muuttunut vastineprosentti näkyy uutena prosenttilukuna.

Vaihe 8

Voit arvostella opiskelijan palauttaman työn verkossa, kun avaat sen GradeMarkissa. Tee tämä siirtymällä palautettujen töiden lokeroon ja napsauttamalla työn nimen vieressä olevaa sinistä kynäkuvaketta. GradeMark-järjestelmässä on useita työkaluja ja merkitsemistapoja, joiden avulla ohjaajat voivat arvostella ja arvioida töitä.

Niitä ovat esimerkiksi

• kommentit ​
  • tekstiin sidotut kommentit ​
  • QuickMark-kommentit ​
  • räätälöidyt arvostelumatriisit ​
  • yleiset kommentit ​
  • puhekommentit